Топ 10 места за посещение в Индия

ИндияИндия е земя на различия и е горд носител на богато културно наследство. Тя е перфектно съчетание на традиционализъм и модернизация и ако се интересувате от пътуване тази красива страна в Южна Азия, има някои местата, които никога не трябва да пропускате. Ние ще обхванем първите 10 места на Индия:

Индия

  1. Кашмир

Няма съмнение, че Кашмир е едно от най-красивите места на Индия. Не само, че е естествено красиво и невероятно спокойно. Това място е изпълнено с духовност и определено има, какво да покаже от Индия.

  1. Далхоуси

Частица от хълм в Северна Индия. Това е естествено красива и спокойна зона като Кашмир и има много страхотни места за разходка и разглеждане като пътник.

  1. Гоа

Гоа се намира в най-западната част на крайбрежна Индия и е известна с невероятните си плажове.

  1. Мумбай

Мумбай е само на няколко стотин километра от Гоа и можете да го достигнете лесно от Гоа. Той е известен като Холивуд на Индия. В него могат да се доловят индийската култура и съвременната мода на страната. Тога го нарежда като прекрасен град на Индия.

  1. Област Малва

Най-популярно с изобилието от храна, това място ще предложи чудни чудесни специалитети, сладкиши и духовност.

  1. Мунар

Мунар се намира в южната част на Индия в щата Керала и има зашеметяваща естествена житница. Той разполага с страхотни плажове, хотели и курорти в рамките на няколко стотин километра. От всеки от тях ще доловите естествената красота на Индия.

  1. Каниакумари

Това е крайно южната част на Индия и има големи атракции и плажни забавления. В околността се намират някои значителни храмове.

  1. Варанаси

Варанаси (официално известен като „Ванарас“) е един от най-значимият градове на Индия, когато става въпрос за спиритизма. Това място е най-голям Ганг, където трите големи реки на Индия се среща. Отделно от това, има много големи храмове с историческа и духовна значимост.

  1. Калкута

Калкута е официално известен значим град на Източна Индия. Това голямо културно наследство може да предложи и има архитектурен блясък. Също така е идеално място за престой, когато се планува да се посетят и Източна Индия, Асам, Сиким и т.н.

  1. Агра

И накрая, най-добрият начин да се сложи край на пътуването до Индия е с разходка до Агра. Тук се намира най-големият Тадж Махал, който се смята за едно от седемте чудеса на света. Отделно от това, е известен и със сладкото ястие, а именно „petha“ и „gajak“. Също така е само на няколкостотин мили от столицата на Индия, Ню Делхи, което доставя още по-голяма наслада за посещение.

Scroll to Top