Какъв багаж можем да вземем с нас на борда

Като общо правило, пътниците имат право да вземат една чанта и една лична вещ с тях на предстоящият им полет. Като такъв, той има определени размери и тегло, а ограниченията гарантират тези вещи да се поместят в кабината. Личните вещи обикновено включват чанта, куфарче или чанта за лаптоп, който лесно може да се побере под седалката в кабината. В допълнение към по-личната вещ, пътниците могат да бъдат в състояние да внесат допълнителна чанта или пакет с костюм, който може да се побере лесно и да бъде издигнат от пътника, в шкафчето над главата.

Пренасяне на тегло багаж може да варира между класове и авиокомпании. Като общо ръководство, пътниците в Икономична Класа могат да носят ръчен багаж с 5 кг за 7 кг на човек, докато в Бизнес и Първа класа пътниците могат да се радват на по-голям обем багаж или допълнителни акценти от изкуството в модата.

По време на проверка, пътниците имат възможност да настанят своя багаж. Може да има и някои авиокомпании с включена цената за допълнителен багаж, известна още като такса. Подобно на ръчният багаж, всяка авиокомпания също ще имат свои собствени ограничения по отношение на размера и теглото на всеки куфар. Като общо куфарите не трябва да надвишават общ линеен размер на сто и четиридесет сантиметра и могат да тежат между 15 кг до 32 кг за всяка бройка багаж в икономична класа и Първа и бизнес класа обикновено разполагат с допълнителен товар за багаж. Куфари, които тежат над лимита, могат да бъдат предмет на допълнителна такса. Всеки допълнителен багаж или допълнителни части могат да бъдат организирани преди пътуването или на летището за регистрация. Говорете с Вашата авиокомпания за повече подробности около политиката й за внасяне на товари.

В зависимост от авиокомпанията и класата на пътуване и кацане, системата за багаж, може да проверят в размер до 2 или 3 торби. Системата на дребно обикновено прилага за полети до и от Северна, Централна и Южна Америка. За конкретни квоти за багаж, е добре да се научи от самото летище и конкретната авиокомпания.

Обемисти предмети, като например комплект за голф, музикално оборудване, ски оборудване или велосипеди могат да бъдат включени като част от проверявания вашия багаж, ако има достатъчно място на борда на самолет, или срещу допълнително заплащане, такива се прилагат. Обикновено елементи, като например въдици, велосипеди или сърфове трябва да бъдат опаковани по подходящ начин, че да бъдат спазвани всички законни изисквания за безопасност. Повече около ограниченията за авиокомпаниите за багаж, bileti za samolet и конкретни подробности може да научите от самата авиокомпания.

Scroll to Top