10 аристократични стила мебели

аристократични мебелиСъществуват много стилове в обзавеждането днес. От модерен до ретро, старинни мебели и обзавеждане. Ако вече сте се насочили към някои от тях, то навярно имате и информация кое и как да съчетавате. В случай, че не сте избрали стила за новото си обзавеждане, разберете първо как да се справите с цялата хамалогия по изхвърляне на мебели.

Стилът мебели описва отличителни елементи и може много да каже за притежателя си. Ето и няколко вида, които датират от минали векове, но все още могат да се видят в интериора на много аристократични домове:

Jacobean (1600-1690) – това е английски стил на обзавеждане, средновековен на външен вид с прави линии, твърди дизайн, здрава конструкция, орнаменти и тъмно покритие. Голяма част от началото на американската мебелите е бил именно той и е служел за образец.

Early American (1640-1700) – представлява елементарен утилитарни стил на мебели, изработени от местни дървесни видове. Моделиран след европейските стилове мебели, особено от Англия, Франция, Холандия, Скандинавия и Испания. Уилям и Мери (1690-1725) Носи името на Уилям и Мери на Англия (1689-1694). Той има холандски и китайски влияния и се характеризира с обърнатите крака, които завършват с топка или испански крак, подплатени седалкови места и ориенталски лак.

Кралица Ана (1700-1755) – този стил в мебелите е кръстен на кралица Куйн Ана, Англия, която управлявала от 1702 -1714. Стилът на кралица Ана е усъвършенстван от Уилям и Мери с умерени пропорции, изящен външен вид. Той се характеризира с извити крака, завършващи в изящни форми.

Colonial (1700-1780) – комбинира характеристиките на мебели в стил на Уилям и Мери, кралица Ана и Чипъндейл. Colonial мебелите имат тенденция да бъдат по-консервативни и по-малко претрупани от английския и европейски мебели от същия период и стил.

Georgian (1714-1760) Кръстен Джордж I и Джордж II, който управлявал Англия 1714-1760. Грузинските мебели са по-богато украсена версия на кралица Ана. Те се характеризират с по-тежки пропорции, сложно издълбани извити крака, завършваща в тампон или топка и орнаменти. Разберете повече за формите на почистване на апартаменти.

Пенсилвания холандски (1720-1830) – това е друг прост, утилитарен американски стил на мебели с германско влияние. Характеризира се с пъстър фолк и рисуване върху парчета.

Чипъндейл (1750-1790) – той е кръстен на британски дизайнер Томас Чипъндейл. Стилът Чипъндейл може да се класифицира на три вида: френско влияние, китайско влияние и готически влияние. В Съединените щати, стил Чипъндейл е по-сложен за развитие на стила на кралица Ана с извити крака.

Робърт Адам (1760-1795) – този стил мебели е обявен за дело на архитект Робърт Адам, който изучава древната архитектура в Италия. Докато в Англия, той проектира мебели с класически детайли, които ще отговарят на характера на класически домове. Стилът Адам е ограничен във възпроизведените шкафове в Съединените щати и Южна Каролина.

Hepplewhite (1765-1800) – носещ името на английски дизайнер и Джордж Хеплеуит. Стилът Hepplewhite е неокласически и възпроизведен в Съединените щати, особено в Южна Каролина, Мериленд, Ню Ингланд, Ню Йорк и Вирджиния. Типично за него е, че се характеризира с деликатен вид, заострени крака и контрастни фасети и инкрустация.

Ако някои от тези стилове ви допада и на вас, научете повече за Изхвърляне на стари мебели.

Scroll to Top