Как описанието на продукта продава

Онлайн купувачите не могат да докоснат продукта или да го водят в лице, така че зависят от вашите описания на продуктите. Вие сте тези, които ще има помогнат да решат дали искат да направят покупка. Ако сами не знаете как да се справите, наемете си екип viking.

Тези съвети ще ви помогнат да напишете описания на продуктите, които се показват на клиентите, показват предимства и ги убеждават да го купят. Вижте как да се отървете от изкачващи реклами.

копирайтинг, писане на текстове

Съсредоточете се върху SEO

Писане на описанието на продукта, който се харесва на вашата целева аудитория е само половината работа. Наред с това вие трябва да си гарантирате описания със SEO насока, така че клиентите могат да намерят вашия бизнес, когато търсят с Google. Започнете проучване на ключови думи и фрази, които се използват в търсенията в мрежата и след това да ги включите в заглавията, подзаглавията, мета тагове, и разбира се описанието, което пишете. За най-добри резултати, те трябва да бъдат селективно съобразени с ключовите думи, които сте избрали. Освен това, трябва да избягвате жаргон, освен ако не сте сигурни, че купувача не е запознат с условията.

Наемете силен писател

Просто защото описанията на продуктите са склонни да бъде кратки и изразителни, не означава, качеството на написаното не е от значение. Напротив, занаяти описания, които са пълен с граматически грешки и неудобно изразяване могат да накарат купувачите да смятат, че вашият продукт и бизнес са погрешни. Най-добрите описания имат за цел да създадат картина в съзнанието на читателите чрез използване на повече глаголи, вместо прилагателни. Напишете например, че роклята е с пола и в нея духа бриз от цветове, които блестят на слънцето, а не казвайте, че роклята е „красива“. Нарисувайте с думи продукта, който продавате.

Бъдете специфични

Ако работите с помощта на шаблон, за да напишете вашите описания на продуктите, шансовете за продажбите са много по-големи. Докато силни описания на продукти включват много от същите елементи, базирани на уникален вид на артикул, който се продава. Например, описания на електронни елементи изисква много повече технически подробности, отколкото тези, които продават дънки. Когато правите описание на продукта, запитайте се какво би искал един клиент (каква е неговата нужда), за да знаете кой текст отговаря на тези проблеми.

Ето и някои от най-често срещаните любопитни елементи, включени в описанието на продукта:

Креативно име

Размери

Материали

Характеристика

Функция

Настройки

И не забравяйте да включва една или повече атрактивни снимки на вашия продукт. Представете продукта в действие, така че потенциалните купувачи да си представят как да го използват.

Scroll to Top