Почистване – грешките, които не е нужно да се правите

Дори и най-добронамерените  ентусиазирани хора, които обичат да са чисти да разбират правилно от време на време колко много почистващи грешки могат да бъдат направени.

  1. Използвате прекалено тежък препарат за пране

Твърде мократа течност може да се превърне в капан когато е в плат – това е честа причина за да се обясни, защо подмишниците миришат. Някои плесенясали кърпи създават проблем. Почистване на мазета и тавани има много такива места.

  1. Използване на грешен вид прах за пране

Ние не говорим за марки. С помощта на почистващ препарат, предназначен за вида и вашата машина. Защо? Предното зареждане машини използва много по-малко вода, като цяло, и по-механични действия (завъртане) и почистващи препарати и съставка анти-пяна. Така че, ако използвате горната формулировка натоварване, ще получите лавина от сапунена вода, която да съкрати живота на вашата машина.

  1. Използвате прекалено тежък продукти за почистване

Когато става въпрос за други домакински почистващи продукти, те могат да изградят и да оставят следи по повърхността. Почистването също може да подпомогне развитието на бактерии. Използвайте влажна кърпа от микрофибър, където използваните продукти се ползват пестеливо.

  1. Използвайте оцет за почистване на всичко

С оцет може да почистите както мраморни плочки, така и ламиниран паркет. Оцетът действително почиства много добре, но въпреки това не може да се ползва абсолютно на всяка повърхност. Все пак да не забравяме, че той е киселина, която може да увреди някои материи.

  1. Използвайте кърпичка за почистване на различни повърхности

Винаги помнете, почиствате различни места с един и същ моп. Това не е добре, защото по този начин пренасяте о бактериите от банята в кухнята, а те от своя страна могат да инфектират повърхностите на други стаи. В идеалния случай трябва да имате кърпа за всеки район на къщата“.

Научете още за почистване на апартаменти.

Scroll to Top