Как да сте практични домакини с лесни трикове за дома

Знаете ли как да сте практична домакиня и с малко пари. Макар да ви се струва почти невъзможно, за вас избрахме няколко добри и практични съвети, които могат да ви улеснят в домакинстването, кулинарията и семейните ангажименти. Ето и тях:

  1. Прозрачно чисто – стъклата на прозорците остават чисти и бляскави, ако към литър вода добавите една лъжица нишесте. В случай, че искате да предпазите прозореца от конденз и запотяване, поставете във вътрешната страна на прозореца малки торбички със сол. За да размразите стъклата на автомобила през зимата ги полейте с разтвор от оцет или спирт. Ето и контакт с фирма FORI.EU за извозване на стари мебели.
  2. Кулинарни хитринки – за да стане по-вкусен пастета, разредете го със сок от кисели краставички. Ако остане хляб у дома, който нямате намерение да печете на филийки, замразете го във фризера. Така изсъхналите хлебни филийки може да ползвате за замесване на каймата за кюфтета или да направите крутони за супата. Тук: SMETISHTE.COM може да намерите сметище за извозване на отпадъци от домове и дворове.
  3. Вълшебни кутии – консервните кутии могат да са чудесни помощници в дома ви. Вместо да ги изхвърляте на сметището или да предавате на вторични суровини сега може да направите от тях красиви кутии за моливи, химикалки и флумастери на децата. Те могат да се превърнат и в чудесни вази за сушени или истински цветя, или в свещник за ароматните свещички. За целта махнете горния капак и направете дупки най-отдолу, ако смятате да ползвате за саксия за цветя, в която да засадите теменужки или петунии например. Подобни кутии могат да свършат и чудесна работа за съхранение на карфици, игли, копчета и други дребни нещица или да ползвате за касичка, в който да заделяте рестото от покупките. Ако ви останат повече неизползвани консервни кутии може да ги вмъкнете и в кухненските шкафове. Те са чудесни поставки за събиране на прибори, за нареждане на салфетник или дори подправки. Преди да направите нещо от споменатите идеи, добре ги почистете и украсете с цветна хартия и панделки за подаръци. Вижте и фирма ХАМАЛ.BG за почистване и извозване от апартамент и къща.
Scroll to Top