Производителност, минимализъм и хигиена у дома и в работната среда

Мислете за съхраняване на Вашето пространство чисто и спретнато. Това ще повиши вашата производителност. Но какво, ако се налага постоянно да реорганизирате всичко, просто се отървете от голямата част излишни и стари неща.

Ако заложите на минималистичен подход в повече, това пък може в действителност да се обърне срещу нас.

Опитайте с тези фирми:

DEPO.BG – цени за почистване;

EVRO5.COM

EVROSONDA.COM

да организирате реда и дома, на двора или в офиса.

Когато учени от Великобритания и Холандия изследвали качеството на живот на работниците в различните служби, те установили, че тези, които са работили в помещения с декор се чувствали по-удовлетворени и им било по-лесно да се концентрират в сравнение с тези, които работили в по-разредена среда. Едните били по-продуктивни от другите.

Да вземем предвид шепата миди, които стоят върху бюрото от миналата лятна ваканция на море. Ако тя ви помагат да се чувствате по-топло, дори когато е студено, задръжте я, но ако само отклонява вниманието ви или привлича насекоми, то замислете се да я разчистите преди старта на новата почивка на море.

Постигане на точното равновесие.

Направете нещо зелено. Безброй изследвания са документирали, че производителността става, чрез повишаване ефекта от растения на работното място. Ето, защо опитайте да отгледате растения в офиса. Изберете саксийно цвете, което е лесно за поддръжка, вирее на умерена светлина и не се нуждае от един тон вода.

Изберете плодящ цвят за пространствата. Синия цвят се смята, че едновременно повишава производителността и релаксацията. За стая предвидена за някои изкуство заложете на сини тонове.

Помислете за ежедневно почистване. Създайте си навик да организирате бюрото си, преди да се приберете вкъщи. Това отнема само пет минути, но се прави всеки ден. Това ще помогне да се справите с бъркотията, която в противен случай никога няма да излезе от контрол.

Scroll to Top