Практични и екологични съвети за почистването у дома

Почистването на дома не трябва да има цена за околната среда. Въпреки това, традиционните продукти за почистване могат да са повече във вреда, отколкото в полза, тъй като много от тях са произведени чрез използване на суров петрол и като изкопаемо гориво, такъв е в ограничено количество. Ето, защо производителите все повече се обръщат към перилни препарати, направени от възобновяеми и устойчиви ресурси.

За да се грижите за собствеността, следвайте тези съвети за чисто и зелено почистване на дома. Започнете с услуги по Извозване на отпадъци.

Сода за хляб

Сода бикарбонат е един от най-достъпни и ефективни естествен почистващи продукти на пазара. Тя е чудесно вещество, което неутрализира миризми и може да се поръси върху килим преди прахосмукачка. С нея може да се отървете от неприятни миризми от домашни любимци и храна.

Също много удобно, почистващо средство, за всякакви цели е хлебната сода. Тя отстранява мръсотия и мазнина и може да се разтвори във вода. Поръсете върху гъба, веществото и оставете да стане леко абразивен прах. Пуснато в канала и разтворени във вода тези частици могат да отпушат всякакви замърсявания.

Оцет

Повечето от нас имат оцет в дома за готвене. Той е още фантастичен природен продукт за почистване. Чисти килим разливи, чрез пръскане в областта със смес от половината вода, половината оцет и след това извличане с гъба.

Оцетът може да се използва, за прозорци. За целта разтворете го в спрей с половин оцет, половината разтвор вода и след това избършете с кърпа или вестник.

В банята, оцетът може да помогне за предотвратяване на мухъл и плесен. Просто напръскайте с душ стени и завеси, като превантивна мярка.

Сол

Добре, познат метод е старомодната готварска сол. Тя може да се използва, за да запазите дома свеж и чист. С нея може да почистите чугунени тигани със сол и хартиени кърпи, мазни петна и петна от вино петно. Солта има способността да изтегля цветната течност далеч от облекла и покривки, както и от влакна на килими и пътеки, дамаска на мебели и други тъкани.

Scroll to Top