3 мръсни места в дома, за които често забравяме

Повечето домакини знаят, че най-опасните бактерии живеят под тоалетната седалка. Тяхното местообитание дори обхваща много по-широк аспект.

Ето и какво не трябва да се пренебрегва по време на почистване:

Дъска за рязане

Върху дървената дъска за рязане средният брой бактериите е 200 пъти по-висок, отколкото по тоалетната седалка. За да избегнете натрупването на вредни микроорганизми се препоръчва след всяка употреба да се измиват дъските за рязане с гореща вода и да се избърсва обилно. Изградете като правило всеки ден да избършете дъските за рязане с 6% разтвор от оцет, след това ги изплакнете под течаща вода и изсушете.

Добра практика е да се използват отделни дъски за рязане за обработка на сурово месо и риба, варени храни, зеленчуци, хляб. И веднъж на година или година и половина е желателно да подновите целия комплект.

Съдомиялна гъба

Дори перфектно чистата на пръв поглед гъба е местообитание за различни бактерии. В идеалния случай, след всяка употреба, тя трябва да бъде внимателно почистена и изсушена и на всеки 5-7 дни да бъде променена с нова. Възможно е животът да продължи поне два пъти. За да направите това, може да навлажнете гъбата, която не съдържа метални части, да я поставите в микровълновата печка и да включите най-мощния режим в продължение на минута. Това ще намали количеството бактерии, както и популациите от плесени и дрожди. Възможно е също така на всеки 2-3 дни да се накисва гъбата в 6% разтвор от оцет.

Телефон и клавиатура

За компютърната клавиатура почти всеки знае, че трябва да се почиства ежедневно, забравяме обаче чистотата на телефона. И двете са важни, за да бъдат избърсвани със специални дезинфекционни кърпи за офис оборудване или с мека кърпа, леко навлажнена с алкохол. Това трябва да се прави поне веднъж на два или три дни.

Научете и за фирма по почистване на апартаменти: http://bezvredno.com/pochistvane-apartament-preparati/

 

 

Scroll to Top