Жертви на моден мит или реалност

Обърнете внимание на модата и се придържайте към нея, но и помнете, че си струва да бъдете внимателни. Запомнете, че в никакъв случай не е изтрита границата между това да сте облечени модерно и красиво, и непреодолимото желание да купите всички най-модерните неща.

Понякога се случва така, че желанието да бъдеш модерна става мания. Такава категория хора има своето име – модерен стил. Тази дума има собствена история.

Трябва да преразгледате отношението си към модните тенденции и да си зададете няколко въпроса. Какво е отношението ви към собствения гардероб? Как се чувствате в последните модни тенденции? Понякога се случва така, че моделът обувки или друго модерно нещо в бутика да не е съвсем обмислено преди да бъде купено.

Ако имате такива симптоми, тогава вашето състояние е почти стигнало до линията, наречена „жертва на модата“. И най-вероятно сте абсолютно сигурни, че сте добре, но съдейки по тези признаци, всичко си заслужава. В случай, че имате чувството, че изглеждате модерно е извън границите на разумното поведение, тогава трябва да помислите за това.

Нашата задача не е да налагаме собствено мнение. Искаме да дадем някои препоръки. Новите модни неща трябва да бъдат закупени само ако те наистина седнат добре върху вас. Всеки има своя идол, който имитира. Но това не означава, че трябва да купите точно нещата, които вашият идол носи. Такива действия говорят само за слабостта на човека. В края на краищата това е начинът, по който психически следва модата. Необходимо е да се откажете от онова, което не е за годините или телосложението ви.

Всяко нещо ще изглежда страхотно само защото е модно. Всеки знае, че моделите трябва да имат определени параметри, затова всички дрехи са пришити към тези параметри. Но дори и при появата на модел не можете да сте сигурни, че роклята от дизайнера ще ви стори перфектно. Също така не е необходимо да мислите, че фигурата ви не е идеална. Просто този модел не ви е удобен. Трябва да изберете дрехи от вашия стил, които ще подчертаят всички достойнства. Основното нещо в гардероба е стилът, който е създаден за вас. Желателно е да имате чувство за пропорция в дрехите.

Основното нещо е да се научите как да комбинирате различни атрибути и дрехите. Например роклята не може да се комбинира с маратонки. И това означава, че въпреки всички модни тенденции все още съществуват основите в съчетаването на нещата. Нещата със строг стил винаги са били на мода. Вероятно всяка жена има черни панталони, бяла блуза и черна рокля. Това може да се нарече основно за създаване на нови изображения. Трябва да се опитаме да се научим как да създадем комбинация от основни неща и нови неща.

Преди да излезете навън, трябва трезво да оцените външния си вид. Желателно е човек да говори за външния си вид и заслужава да се погледнете през чуждите очи. Понякога се оказва, че някои неща са излишни в даден образ. Така че не бъдете твърде ревностен привърженик на всички модни неща по едно и също време. Животът няма да спре, а и да изглеждате абсурдно, едва ли ще ви хареса. Ако следвате това, доста лесно може да сте модерни.

Scroll to Top