Път към рая или идеалното тегло за теб

Път към рая или идеалното тегло за теб – вземи красотата в своите ръце!

Навярно си чувала над 1000 съвета, препоръки и сентенции кое и как да правиш, какви диети да спазваш, за да постигнеш желаното тегло. Ние няма да те лъжем, ако тежиш над 100 килограма, то едва ли има смисъл да се заблуждаваме, че за ден, два или седмица може да свалиш 50% от него, пък и да съществува такава техника, то тя на какво ще направи тялото ти?!

Дори да искаш да свалиш 5 килограма или да се сбогуваш завинаги с досадния целулит, за кратко време мисията е може да се окаже трудна и да повлече странични ефекти.

Ето защо нека се насочим Само към дамите, които имат силна воля и мотив, за да постигнат траен резултат:

  1. Запиши се на йога – казват, че опиташ ли веднъж това изкуство „Йога“ няма спиране. То не е нито наркотик, нито нещо, което вкусва тялото ти. Това е опиат за душата и един път свикнала с него, всеки път ще усещаш липсата му, когато не го практикуваш. Йогата учи и духа и тялото и показва пътя към хармонията, която всеки търси.
  2. Спазвай една диета – ако по прави си в нормални килограми, но както всеки жив човек на тая планета, по време на празник или след дългата зима си качила някое и друго излишно килце, то подложи организма си на разтоварващ режим. Последния да включва повече чайове, плодове, зеленчуци, мляко, ядки и без отрови като алкохол и цигари.
  3. Контролирай се – специалистите диетолози казват, че когато дълго лишаваме организма и вкусовите рецептори от дадени храни, в момента, когато ги поставим в устата и организма, той се чувства объркан. За да не се случва това опитвай по малко и не от всичко на един път.
  4. Обръщай внимание на детайлите – подредба на масата, приготвяне и овкусяване на храната, това са част от ритуалите, които могат да доставят наслада не само за вкусовите рецептори, но и за останалите сетива. Опитай храната, която има различен вкус, но ако теглото ти е над нормата, не разчитай на сладкото да помага в отслабването.
  5. Вслушай се в инстинкта си – казват, че когато организмът ни има нужда от нещо, то това ни се яде точно това. Ето, защо е добре да се вслушваш по-често във вътрешния си глас. Не яж това, което има в хладилника или онова, което знаете, че е полезно, а това, което тялото ти подсказва.

На тзои адрес: https://www.interpolezno.com/category/zdrave-i-dieti-3/dieti-zdravoslovno-hranene, ще откриете много полезни диети и съвети за здравиочловни хранене.

Успех е начинанието!

 

Scroll to Top