Home » Други » Намалете разходите и увеличете комфорта с избора на климатик

Намалете разходите и увеличете комфорта с избора на климатик

Производителите на климатици (отопление и охлаждане) реагират на предизвикателствата на повишените разходи за енергия, като осигуряват на собствениците на помещения климатични инсталации, които гарантират нови стандарти за енергийна ефективност и намаляват използването на енергия.

Може би е време да се помисли за нов високоефективен климатик: http://ddclima.bg/klimatik/stenni-klimatici/toshiba-ras-16bkv-eras-16bav-e-mirai?  Новите устройства използват компресори, които имат двуетапен дизайн. Когато климатичната система усети изискването за максимално охлаждане, компресорът незабавно се превключва на двустепенна работа. И тъй като нуждата от охлаждане намалява, компресорът незабавно се спуска до едноетапна операция, изискваща значително по-малко енергия. В действителност, това устройство е с 60% по-ефективно от конвенционалната климатична система.

Ето някои допълнителни съвети, за да се запазят разходите за отопление и охлаждане:

Проверявайте филтъра на климатика си ежемесечно, за да сте сигурни, че е чист и лишен от остатъци. Добре е да знаете за техническите характеристики на климатика.

Последните могат да блокират въздушния поток и да създадат напрежение за цялата система. Това от една страна кара климатика да работи по-усилено и да използва повече енергия.

Препоръчително е да имате сервизен техник, който да инспектира климатичната система ежегодно. Така ще може да улови всички проблеми, които могат да се превърнат в големи проблеми.

Запечатайте каквито и да е изтичания на въздух, като врати и прозорци, както и места, където има водопроводи, канали или електрически вериги, които преминават през външните стени.

Това са само малки прости неща, които трябва да се правят, но ще бъдете изненадани колко могат да намалят енергийните разходи през цялата година. Сами ще се уверите, че спестяванията ще започнат да се увеличават.