Home » Други » Какво да изхвърлите от жилището на момента

Какво да изхвърлите от жилището на момента

Замисляли ли сте се колко много микроби витаят около вас. Да вземем за пример мобилния телефон, който носите с вас цял ден. Тое е калъф за прашни частици? Поставяте го бюрото, на масата в бара, давате го на приятел.

Ето и 5 бързи неща, които да изхвърлите от жилището на момента:

  1. Четки за зъби

Зъболекарите препоръчват да сменяме нашите четки за зъби на всеки три месеца. Но според статистиката едва 10% от хората се придържат към тази препоръка.

  1. Телефони

Споменахме мобилните телефони в увода, но те заслужават да бъдат споменати и тук. Както служебни телефони, така и мобилни телефони и домашни телефони, трябва да избършете с алкохолни салфери на всеки две седмици.

  1. Завеси

Завесите във вашата къща могат да изглеждат като чисти, но с течение на времето събират прах и се превръщат в магнит за прахови акари, които могат да причинят алергични реакции. Експертите препоръчват завесата да се почиства с прахосмукачка най-малко веднъж месечно. За цялостно почистване ще се нуждаят от изпиране в пералнята.

  1. Кухненски гъби

Малки дупки в гъбата са идеални, тъмни и влажни и на място за възпроизвеждане на бактерии. Често сменете кухненските гъби.

  1. Инструменти за грим

Четки и гъби за грим трябва да се почистват в топла сапунена вода поне веднъж месечно, за да се спре събирането на бактерии и мъртви кожни клетки.

Така взели някои предпазни мерки може да живеете по здрави и щастливи!