Какво да изхвърлите от жилището на момента

Замисляли ли сте се колко много микроби витаят около вас. Да вземем за пример мобилния телефон, който носите с вас цял ден. Тое е калъф за прашни частици? Поставяте го бюрото, на масата в бара, давате го на приятел.

Ето и 5 бързи неща, които да изхвърлите от жилището на момента:

  1. Четки за зъби

Зъболекарите препоръчват да сменяме нашите четки за зъби на всеки три месеца. Но според статистиката едва 10% от хората се придържат към тази препоръка.

  1. Телефони

Споменахме мобилните телефони в увода, но те заслужават да бъдат споменати и тук. Както служебни телефони, така и мобилни телефони и домашни телефони, трябва да избършете с алкохолни салфери на всеки две седмици.

  1. Завеси

Завесите във вашата къща могат да изглеждат като чисти, но с течение на времето събират прах и се превръщат в магнит за прахови акари, които могат да причинят алергични реакции. Експертите препоръчват завесата да се почиства с прахосмукачка най-малко веднъж месечно. За цялостно почистване ще се нуждаят от изпиране в пералнята.

  1. Кухненски гъби

Малки дупки в гъбата са идеални, тъмни и влажни и на място за възпроизвеждане на бактерии. Често сменете кухненските гъби.

  1. Инструменти за грим

Четки и гъби за грим трябва да се почистват в топла сапунена вода поне веднъж месечно, за да се спре събирането на бактерии и мъртви кожни клетки.

Така взели някои предпазни мерки може да живеете по здрави и щастливи!

 

 

 

Scroll to Top