Видове детергенти, приготвени вкъщи

Всички се чували, виждали и изпробвали различни видове детергенти. Някои от тях може да приготвите сами вкъщи.

Почистването на апартаментите се извършва не само с помощта на всички познати домакински химикали, но все повече домакини започват да използват продукти, приготвени у дома.

Сега има голямо разнообразие от видове домакински химикали. Някои от лекарствата могат да причинят алергични реакции, така че понякога е трудно да се намери правилният вариант. Някои не прибягват до помощта на детергенти, които съдържат опасни химикали. Те ги подготвят сами, у дома.

Лесно може да приготвите препарат за миене на съдове. За целта ще се изисква чаша гореща вода и четвърт чаша сапунена отвара. Всички съставки трябва да се разбъркват, докато сапунът напълно се разтвори в течността. След това добавете една четвърт чаша глицерин, лимонов сок и една чаена лъжичка сода. Сместа прилича на течен гел в неговата консистенция. Може да съхранявате продукта в бутилка с капак.

Някои домакини използват лимон като детергент. За да направите това, вземете чаша вода и оцет, добавете две супени лъжици от приготвената смес за ястия, сок от половин лимон и чаена лъжичка царевично нишесте. Желателно е сместа да се съхранява в бутилка със спринклер, разклатете добре преди употреба.

Шампоанът е друг домашен препарат, който много домакини използват за измиване на подови настилки. За целта ви трябват клони на ела или бор, вземете чаша отвара от игли, добавете две лъжици сода, шампанско и сол. За бързо разтваряне на всички съставки в течността е желателно да се затопли сместа във водна баня, като се разбърква редовно.

Кофа със среден обем изисква само 3 супени лъжици от този продукт. Домакинският чистач е достатъчен за почистване на домакинството.

Изгорелите продукти ще бъдат напълно почистени, ако предварително обработвате чистата повърхност със специално съединение. За да направите това, излейте в половин литър бутилка три супени лъжици сода, половин супена лъжица прах за пране, добавете чаша вода, след това добавете една лъжица силикатно лепило и разклатете добре. Вече сте готови да третирате участъците.

Ако мебелите са трайно увредени, а захабяването не подлежи на третиране, може да помислите и за тяхното отстраняване от дома и замяната им с по-нови. Повече за това, научете на този адрес: http://www.xn--80apb8af1ae.com/category/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BD.

 

 

Scroll to Top