Какво да направите, ако хлебарки изпълзят от съседите

В жилищна сграда появата на хлебарки от съседи е най-често срещаният вариант на появяване. Често е възможно да се наблюдава как насекомите мигрират от третирания апартамент в търсене на ново място за пребиваване. И ако имате всички условия за комфортно съществуване, тогава те щастливо ще останат дълго време.

За всичко това и още много научихме от сайта на PREVENTA.BG.

По-рядко хлебарките напускат съседите не поради опасност, а просто защото е станало тясно сред роднините им. Съществуват твърде много индивиди за една стая. За да влезете хлебарка във вашия апартамент, са достатъчни малка пукнатина в стената, отворена вентилационна система или отворен улей за боклук.

Как да се предпазите от хлебарки

Ако знаете за наличието на насекоми в съседния апартамент, но не искате такива домашни любимци за себе си, тогава трябва да се придържате към превантивни мерки. Поддържайте апартамента си чист и подреден. За да се предпазите, ще трябва да чистите всеки ден. Не забравяйте да подсушавате всички кухненски повърхности и да поддържате зоната, където домашните любимци се хранят. Проверете шкафовете в кухнята, за да се уверите, че зърнени храни и други храни не се разсипват. За да избегнете това в бъдеще, съхранявайте храната в контейнери със силиконови капаци. Те прилягат плътно и запазват храната безопасна и здрава. Измийте съдовете незабавно и избършете мивката, оставете сухо след почистване. Не съхранявайте отпадъци. Много хора държат кошчето за боклук под кухненската мивка и го изваждат, според нуждите. Ако искате да се отървете от хлебарките, изградете навика да изваждате торбата за боклук всеки ден. И вместо обикновена кофа, използвайте специален контейнер с капак. Предотвратете всички течовете, покривайте прорезите и дупките. Хлебарките се чувстват добре там, където има вода – те просто не могат да оцелеят без влага. Затова вашата задача е да премахнете всички течове в тръбите и крановете. Попълнете всички видими пукнатини и дупки и покрийте вентилационния отвор с решетка с фина мрежа.

Хлебарки

Какво да направите, ако в дома ви има вече хлебарки

Ако вашият апартамент вече е заразен, първо трябва да го изчистите от хлебарки, да инсталирате бариерна защита и след това да поддържате ефекта от профилактичното лечение. Най-добрият вариант би бил да преговаряте със съседите и да се свържете с дезинфекционната служба, за да обработите всички апартаменти наведнъж и да лишите хлебарките от пътищата им за бягство.

Scroll to Top