5 от най-ефикасните домашни средства за борба с вредители в градината

За тези, които обичат градинарството и се грижат с любов за своите растения, както за децата си, сме подготвили тази статия.

Тя помества всякакви безопасни за цветята и растенията средства, които са безпощадни към паразитите.

Източник на информацията: preventa.bg, експертите в пръскане на дървеници.

  1. Капан с бира

Охлювите създават проблеми на градинарите от година на година. Сега, обаче може да използвате бира, за да ги контролирате. Напълнете няколко празни кутии с бира.

Заровете бурканите във вашата градинска пръст до ръба. Оставете ги за една нощ, за да могат зловещите същества да се преместят в бирата и да се удавят. Изхвърлете всички буркани на следващата сутрин и ги заменете с прясна партида. Повтаряйте всеки ден, ако е необходимо, докато не сте доволни от резултата.

  1. „Придружители“ при кацане

Може, също така да опитате да засадите придружаващи растения, за да избегнете вредители във вашата градина. Засаждането на спътници, включва отглеждане на различни растения в непосредствена близост един до друг, така че да формират благоприятна симбиотична връзка помежду си.

  1. Яйца

Черупките от яйца, поръсени из вашата градина, действат като бариера за самите охлюви, че и други насекоми. Сварете и изсушете 10-12 черупки от яйца. Смелете ги на прах. Поръсете прах от яйчена черупка по цялата почва около вашите растения. Повторете, ако е необходимо.

  1. Боракс

За да предотвратите нежеланите мравки, бораксът е едно от най-добрите домашни средства, които може да опитате. Смесете 1/4 чаша захар и боракс. Поръсете тази смес около гнездата.

  1. Сода за хляб

Содата за хляб, също може да играе ключова роля за запазването на вашата градина. Тя може да убие насекоми, които увреждат растения като листни въшки и акари. Смесете 2 супени лъжици сода за хляб, 1 супена лъжица зехтин, няколко капки течен сапун и 4 литра вода. Прехвърлете в бутилка със спрей и напръскайте на всеки 3 дни, за да се отървете от вредните насекоми и да се предпазите от връщането им.

Още много полезна информация, ще откриете на този адрес: www.preventa.bg.

Scroll to Top