Почистване на мазета цена за София и област

Мазетата са онези помещения, които допринасят с много ползи за домакинствата. В тях се събира зимнината, запасите за отопление, през зимата, складират се куп неща, които са сезонни (автомобилни гуми, други авточасти) или такива, които ще потрябват периодично (куфарче с инструменти, строителни инструменти, градински инструменти и пр.).

В мазетата се съхраняват и потребни и никому не полезни вещи и предмети.

И така, ако и вашето мазе отдавна не е виждало ред и чистота, време е да планирате и това.

Организирайте лесно, бързо и удобно за вас почистване на мазета цена за София и област много ниска.

Ще попитате, как така е ниска? Веднага отговаряме. Поради високата конкуренция в столицата и многото фирми, макар и големия капацитет от частни имоти и домове, които могат да се възползват от подобен тип услуги.

Хубавата новина е, че мазето и таванът могат да блестят от чистота за кратко време и после да се използват на сто процента.

По право самото почистване на мазета и тавани в София и цялата столична област става бързо и ефективно. Ползите от това са много.

Почиства се и се извозват ненужни уреди, техника, вещи, посуда. Изхвърлят се всякакви стари мебели и обзавеждане. Предлага се транспортни услуги на битови и строителни отпадъци; Събира се строителен и друг боклук в чували. Всичко това се прави, с цел освобождаване на терените за повече място и нови проекти.

Най-малкото хората се нуждаят от цялостно почистване на мазета, за да могат да планират зимнината и отоплението за предстоящата зима. Ето, защо и периодичното почистване на такива терени е необходимост в големите градове като София и областта.

Ако имате там цял арсенал от метли, лопати, гребла, колички и всичко, което може да е необходимо за едно почистване и извозване. И така, за извозване трябва да помислите предварително да знаете, колко голямо е помещението, колко е замърсено, колко са на брой боклуците и старите вещи за изхвърляне. За целта може да бъде направен и безплатен оглед, с цел по-точна справка на обема работа.

Когато терените са изчистени може да планирате бъдещия проект на мазето. Такова може да се използва в последствие за какво ли не.

Например:

Терени като мазета и тавански стаи може да се използват, както за споменатото по-горе – обичайно мазе за съхранение на зимнина, така и за проектиране на стая за гости, офис, студио за творци и още помещение за релакс и пр..

Основните стъпки, които може да направите се състоят в следните няколко – да се предвиди топлоизолация по пода и стените; да се измажат и уплътнят стените, например с гипсокартон и/или шпакловка, боядисване; да постави подходящата настилка, върху пода и да се монтира подходящо осветление. Сега, това може да ви се стори звучи трудоемко, но усилията си струват.

В заключение:

Поддържането на добро състояние и вид на терени, каквито са мазе и таван, не изисква големи усилия, особено, ако почистванията се правят периодично, поне един път в годината. Хубаво е да забравите за тактиката в тях да складирате всичко излишно. Един път, щом сте взели решение терените ви да не се ползват за склад и в тях да не забеляте всичко, което сте решили, че вече не ви влиза в употреба, добре е да го изхвърляте на мига.

Поддържайки под контрол чистотата и реда в мазето, няма да се налага всяка година да търсите почистваща фирма с хамали за изнасяне на боклуците.

Scroll to Top