Как да изберем GPS навигация за кола

Автомобилната навигационна система е предназначена да определя позицията на автомобила, да избира и проследява маршрута. Първата навигация за кола е представен през 1981 г. от Alpine.

За това как да изберете своята навигация за кола и какви са предимствата на такива, проследете в следващите редове:

Предимства на GPS навигацията

Използването на навигация на смартфон за успешно придвижване от точка А до точка Б е доста удобно: телефонът и интернет връзката са вече познати, а самите навигационни системи са предимно безплатни. Теоретично спестявате. На практика, обаче нещата не са толкова идеални. В сравнение с телефонната навигационна система, автомобилният GPS навигатор има редица значителни предимства.

Мощен GPS приемник. Приемането на сигнала за телефона и съответното точно отразяване на маршрута зависи от покритието на мрежата на вашия оператор. GPS навигационният приемник работи дори в гъста гора, определя точно координатите и маркира маршрута.

Карти дори офлайн. Не се нуждаете от интернет връзка, за да продължите по пътя си към избраната дестинация.

Голям екран. Най-популярният размер на екрана на смартфоните в момента е 13-15 см. GPS навигационните устройства се предлагат и в по-големи размери, като 18-20 см екрани.

Една функция – да покаж пътя. Няма нужда да се притеснявате, че някой ще се обади или изпрати съобщение и по този начин ще наруши навигацията, както ще направи телефона.

Дълго работно време след зареждане. Навигационните системи изтощават телефона ви много бързо. GPS навигацията за кола ще издържи много по-дълго.

Единственият недостатък е необходимостта от закупуване на отделно GPS устройство за превозно средство. Но добрата новина е, че може да намерите достатъчно добър модел, дори за няколко десетки евро.

Разбира се, както всички електронни устройства, GPS навигацията също може да замръзне. Въпреки това, в сравнение с телефоните, рискът устройството да се повреди в решаващ момент е далеч по-малък. Следователно GPS навигационното устройство е особено полезно за хора, които често пътуват по нови маршрути поради работата или начина си на живот. Сред тях са редовни пътници, шофьори на туристически автобуси, местни доставчици, шофьори на камиони, таксиметрови шофьори и др.

Ако сте от тези активни шофьори, остава само да изберете най-подходящата навигация за кола за вас и своя автомобил! На пръв поглед разликата им се вижда само в цената. Всъщност има доста разлики, скрити „отвътре“.

Видове GPS навигации за кола

Първата стъпка е да прецените, какъв тип навигация е най-подходящ за вас. Обикновено това е GPS навигация:

За камиони. Устройството отчита размерите и теглото на тези превозни средства (за някои модели, дори можете да зададете параметрите на конкретно превозно средство) и предлаганите маршрути, без тесни тунели, ниски мостове и улици, където камионът не може да премине. Най-често маршрутите са подходящи и за автобуси.

За автомобили. Помага ви да стигнете до вашата дестинация с оптимално време. Най-новите модели, дори предупреждават за задръствания и адаптират маршрута към ситуацията.

Универсални. Такава навигацията е покупка за много години. Кой знае какви коли ще карате в бъдеще? Не е изненадващо, че мнозина веднага избират универсална навигация. Също така е полезна при пътувания, с цел туризъм!

Източник: bgauto.eu

Scroll to Top