Почистване на двор през пролетта

Топлите майски дни са чудесно време да подготвите вилата за летния сезон. След дългата зима и къщата, и градината може да се нуждаят от пролетни актуализации. Съветите на izvozvane.com ще ви кажат, какво да правите през пролетта в двора, как да подготвите за лятото и какво да направите, за да е всичко забавно и красиво.

И така, пристигнахте на вилата в началото на пролетта, откъде да започнете работа? По правило подготовката започва с ремонт и общо почистване. Ако планирате да прекарате много време на това място (пренощуване, готвене), обърнете специално внимание на този елемент.

Почистване на двор

Почистване на двор може да потърсите и от екипи на фирма. Такава може да наемете от следния адрес: https://www.izvozvane.com/pochistva-dvorove.

Огледайте цялата сграда, прозорците и входните врати. Проверете внимателно покрива и мазето. Тръбите на водопроводната система трябва да са сухи и чисти. Дори малък теч може да причини гниене и повреда на носещите греди. В същото време проверете, дали в къщата има следи от мишки, плъхове и други живи същества.

За съжаление, след зимата много летни жители намират следи от неканени гости – крадци. Проверете наличието на всички оставени вещи и работоспособността на ключалките на вратите и прозорците. Сменете всичко счупено или повредено. Преди да включите нещо в контакта за първи път, проверете кабелите, контактите и превключвателите за повреди. Те трябва да са сухи, без следи от сажди. Ако имате монтиран генератор, проверете нивото на горивото – трябва да е поне половин резервоар.

Затворената къща през зимата има неприятна, застояла миризма на влага и мухъл. Проветрете добре: за предпочитане през целия ден.

Грижи за градината

Проверете инструментите, преди да подредите градината си. Лопатите и градинските ножици трябва да бъдат наточени. Ако са покрити с ръжда, може да я премахнете с каша от сода. Сместа се нанася върху засегнатата повърхност и се оставя за един час. След това инструментът трябва да се разтрие с метална гъба.

Отстранете всички отпадъци, натрупани през зимата, от мястото. Премахнете заслоните от растенията, защитните ленти.

Пролетта на вилата е най-доброто време за грижа за дърветата

Всеки трябва да бъде прегледан за повреди и наличие на замръзнали участъци. Такива места се почистват с остър нож до здрави тъкани, третират се с разтвор на меден сулфат и се покриват с градинска смола. Също така трябва да третирате дърветата от насекоми. Ако по-рано беше обичайно да се варосват стволовете, сега има по-ефективен начин – специални залепващи ленти. Те са лесни за използване, евтини и екологични.

Отървете се от мъртвите клони с ножица. При ябълковото дърво се изрязват клони, които гледат навътре. Това ще подобри плодовитостта. Когато оформяте дървета и храсти, първо изрежете старите клони.

Почистете тревата с вентилаторно гребло от миналогодишната трева, така че да не пречи за растежа на свежа зеленина. Преди нови насаждения мястото е напълно изкопано и почвата е наситена с торове. Ако имате оранжерия, тогава трябва да актуализирате и почвата. След това можете да започнете да засаждате семена и разсад.

Преместване във вилата

Ако не само ще прекарвате периодично уикендите на вилата, но ще живеете там през цялото лято, тогава ще трябва да транспортирате големи предмети и домакински уреди. За да не се повреди товарът по пътя, опаковайте го в пъпчив филм. Ако транспортирате хладилник, изберете кола с подходящи размери: може да я поставите само строго вертикално. Внимателно преместете пералнята. Барабанът е фиксиран с транспортни болтове, за да не се повреди на пътя.

За да не забравите нищо, опаковайте нещата според списъка:

Облекло и обувки. Ще ви трябват опции за работа на двора, при туризъм в гората, удобни комплекти за пътувания до града. Не забравяйте няколко топли и водоустойчиви дрехи;

Мебели. Старите мебели не се препоръчва да се разглобяват, преди транспортиране. Дървото може да изсъхне, така че повторното сглобяване може да се окаже проблематично;

спално бельо;

Хигиенни продукти;

Домакински химикали;

Зарядни за телефон;

Съдове;

Детски играчки, ако ще бъдете с дете.

Освен това на село може да ви е необходима готварска печка за бавно готвене, за да улесните готвенето, и кухненски робот. Също така не забравяйте да вземете комплект за първа помощ и лекарствата, които обикновено приемате.

През пролетта на село и на вилата винаги има много работа, няма време да скучаете. Поставете приоритети и тогава ще можете да успеете с много от това, което сте планирали. Не забравяйте да си правите почивки, за да се насладите на хубавите топли дни. Надяваме се, да се насладите на пролетното си градинарство!

Scroll to Top