Home » Други » Почистване на двор през пролетта

Почистване на двор през пролетта

Топлите майски дни са чудесно време да подготвите вилата за летния сезон. След дългата зима и къщата, и градината може да се нуждаят от пролетни актуализации. Съветите на izvozvane.com ще ви кажат, какво да правите през пролетта в двора, как да подготвите за лятото и какво да направите, за да е всичко забавно и красиво.

И така, пристигнахте на вилата в началото на пролетта, откъде да започнете работа? По правило подготовката започва с ремонт и общо почистване. Ако планирате да прекарате много време на това място (пренощуване, готвене), обърнете специално внимание на този елемент.

Почистване на двор

Почистване на двор може да потърсите и от екипи на фирма. Такава може да наемете от следния адрес: https://www.izvozvane.com/pochistva-dvorove.

Огледайте цялата сграда, прозорците и входните врати. Проверете внимателно покрива и мазето. Тръбите на водопроводната система трябва да са сухи и чисти. Дори малък теч може да причини гниене и повреда на носещите греди. В същото време проверете, дали в къщата има следи от мишки, плъхове и други живи същества.

За съжаление, след зимата много летни жители намират следи от неканени гости – крадци. Проверете наличието на всички оставени вещи и работоспособността на ключалките на вратите и прозорците. Сменете всичко счупено или повредено. Преди да включите нещо в контакта за първи път, проверете кабелите, контактите и превключвателите за повреди. Те трябва да са сухи, без следи от сажди. Ако имате монтиран генератор, проверете нивото на горивото – трябва да е поне половин резервоар.

Затворената къща през зимата има неприятна, застояла миризма на влага и мухъл. Проветрете добре: за предпочитане през целия ден.

Грижи за градината

Проверете инструментите, преди да подредите градината си. Лопатите и градинските ножици трябва да бъдат наточени. Ако са покрити с ръжда, може да я премахнете с каша от сода. Сместа се нанася върху засегнатата повърхност и се оставя за един час. След това инструментът трябва да се разтрие с метална гъба.

Отстранете всички отпадъци, натрупани през зимата, от мястото. Премахнете заслоните от растенията, защитните ленти.

Пролетта на вилата е най-доброто време за грижа за дърветата. Всеки трябва да бъде прегледан за повреди и наличие на замръзнали участъци. Такива места се почистват с остър нож до здрави тъкани, третират се с разтвор на меден сулфат и се покриват с градинска смола. Също така трябва да третирате дърветата от насекоми. Ако по-рано беше обичайно да се варосват стволовете, сега има по-ефективен начин – специални залепващи ленти. Те са лесни за използване, евтини и екологични.

Отървете се от мъртвите клони с ножица. При ябълковото дърво се изрязват клони, които гледат навътре. Това ще подобри плодовитостта. Когато оформяте дървета и храсти, първо изрежете старите клони.

Почистете тревата с вентилаторно гребло от миналогодишната трева, така че да не пречи за растежа на свежа зеленина. Преди нови насаждения мястото е напълно изкопано и почвата е наситена с торове. Ако имате оранжерия, тогава трябва да актуализирате и почвата. След това можете да започнете да засаждате семена и разсад.

Преместване във вилата

Ако не само ще прекарвате периодично уикендите на вилата, но ще живеете там през цялото лято, тогава ще трябва да транспортирате големи предмети и домакински уреди. За да не се повреди товарът по пътя, опаковайте го в пъпчив филм. Ако транспортирате хладилник, изберете кола с подходящи размери: може да я поставите само строго вертикално. Внимателно преместете пералнята. Барабанът е фиксиран с транспортни болтове, за да не се повреди на пътя.

За да не забравите нищо, опаковайте нещата според списъка:

Облекло и обувки. Ще ви трябват опции за работа на двора, при туризъм в гората, удобни комплекти за пътувания до града. Не забравяйте няколко топли и водоустойчиви дрехи;

Мебели. Старите мебели не се препоръчва да се разглобяват, преди транспортиране. Дървото може да изсъхне, така че повторното сглобяване може да се окаже проблематично;

спално бельо;

Хигиенни продукти;

Домакински химикали;

Зарядни за телефон;

Съдове;

Детски играчки, ако ще бъдете с дете.

Освен това на село може да ви е необходима готварска печка за бавно готвене, за да улесните готвенето, и кухненски робот. Също така не забравяйте да вземете комплект за първа помощ и лекарствата, които обикновено приемате.

През пролетта на село и на вилата винаги има много работа, няма време да скучаете. Поставете приоритети и тогава ще можете да успеете с много от това, което сте планирали. Не забравяйте да си правите почивки, за да се насладите на хубавите топли дни. Надяваме се, да се насладите на пролетното си градинарство!