Къде да изхвърля стари мебели

Ако си задавате въпроса: Къде да изхвърля стари мебели.. Тук са някои съвети, които ще ви помогнат да се отървете от старите мебели

Старите мебели не се изхвърлят на боклука и не се съхраняват зад блока, с идеята някой да дойде да ги вземе. Защото никой не идва. Освен това, ако бъдете хванати от камерите или полицейските екипи, рискувате да ви наложат глоби. Ще се опитаме да отговорим на въпроса, къде да изхвърлите старите мебели и други като, как да се отървете от счупен диван, счупено легло или използвана библиотека? Ето, какво трябва да направите!

Как да се отърва от старите мебели?

Счупи ли се дивана? Може би някои пружини или дори текстилният материал са се счупили, може би някои компоненти са се повредили или просто сте уморени и искате да си купите нов. Същото може да се случи с леглото, гардероб, библиотека – практически с всяка мебел, която имате в дома си. И така, независимо от причините, поради, които искате да се отървете от тях, има няколко съвета, как да се отървете от мебелите. Тези насоки никога няма да ви навредят, вижте ги:

Извозване на стари мебели

Най-лесно ще е да потърсите фирма, която се занимава с извозване на стари мебели. Така само за броени минути ще си решите проблема. Другите варианти са, следните:

Реновиране на старите мебели

На първо място един съвет би бил да помислите добре, преди да решите да се разделите с дадена мебел. Тези от дърво или МДФ, стари, но в добро състояние, могат да бъдат обновени и запазени като предмети на изкуството, защото с течение на времето ще стават все по-ценни.

Втори живот на старите мебели

Друг вариант би бил да им дадете нова употреба. Например, чекмеджетата за съхранение на леглото могат да се използват за съхранение на инструменти и инструменти от кутията, докато таблата да се трансформира в работна маса в гаража. По същия начин дървен стол може да се превърне в опора за саксии.

Рециклиране на вехти мебели

Ако обаче вече не искате стари предмети в къщата, мебелите, от които искате да се отървете, не се изхвърлят! Единствената възможност, която законът ви позволява е да ги рециклирате. Може да ги занесете във фабрика, където да бъде превърнат в дървен материал, или по-просто да се обадите на хамалска фирма, която се занимава, наред с други неща, с изхвърляне на вещи, от които вече не се нуждаете.

Къде да изхвърля старите мебели?

Използваните мебели не се изхвърлят в контейнера или изоставени на ъгъла, защото законът не го позволява. Ако ги оставите на публично достояние, глобите започват от няколко хиляди нагоре. По същия начин, ако изхвърляте отпадъци или електронни или домакински уреди. Ето, че имате варианти и сами може да избирате. Повече за услугите на фирми, четете и страниците на сайта: Evro.Center.

Scroll to Top