Ето как да се отървете от хлебарки преди и след почистване на мазето

Знаете ли, че хлебарките идват и от недобре поддържани мазета, затова е време да помислите за почистване на мазето си.

Ето как можете да се отървете от хлебарки със сода за хляб. Това е най-безопасното и евтино решение

Големите или малки хлебарки са много досадни и това най-добре знаят хората, които живеят в блокове. Буболечките изглежда са се адаптирали към много химикали, които са ги убивали неотдавна. И така, как можете да се отървете от хлебарки завинаги? Много евтино и удобно решение е содата бикарбонат!

Как да се отървете от хлебарки със сода за хляб

Досадните хлебарки са много противни, но и опасни, особено ако влязат в контакт с храната, която ще ядем. Те лесно могат да ни разболеят от салмонела, стафилококус ауреус или стрептококи. Затова е много важно да се действа срещу тях възможно най-скоро. Един от най-ефективните начини да спечелите битката с черните хлебарки е да използвате сода бикарбонат. Този магически прах се използва за много цели. Той е ефективен в личната грижа, в грижата за домакинството, но също така е истинско оръжие срещу хлебарките.

Прахът е ефективен не само срещу тях, но и срещу всички насекоми, които искат да влязат във вашата кухня и дом. За целта трябва да се смесят равни части сода за хляб и захар. Тази комбинация трябва да бъде поставена във всички ъгли на къщата. След като консумират тази смес, буболечките ще умрат. Содата за хляб взаимодейства със стомашната киселина и резултатът е бързата им смърт.

Други ефективни методи за премахване на хлебарки

Също така, друг метод за отблъскване на хлебарки се състои от дафинови листа. Листата трябва да бъдат стрити на прах и този прах ще се разпръсне из къщата.

Хлебарките ще напуснат къщата без предупреждение, защото не могат да понасят острата миризма на дафинов лист.

Още един евтин и ефективен начин да се отървете от хлебарки е борната киселина. Смесете 2 литра преварена вода с 450 грама борна киселина и 11 грама захар. Съставът се оставя да изстине и се поставя в малки бутилки с памучни тапи. Тази идея е подходяща и за прилагане на места като тавани и мазета, затова предварително си организирайте почистване на мазето и след това я разнесете на различни места.

Тези контейнери могат да бъдат поставени на местата, където живеят хлебарки. Въпреки това домашните любимци и особено децата трябва да се пазят от контакта със съответните контейнери. Борната киселина ще бъде също толкова ефективна, ако се разпръсне през скрити места в къщата, където животни или деца нямат достъп, тъй като е токсична за човешкото тяло или както вече споменахме отлични места са мазета, тавани, гаражи, където децата и домашните любимци нямат достъп.

Scroll to Top