Красотите на България и защо да купите имот точно тук

Долината на розите и тракийските гробници в Казанлък

Обичате ли България дотолкова, че да си купите имот в някоя красива местност? Знаете ли, че България е не само най-евтина на недвижими имоти в Европа, но и родното място на Спартак, лидер на робското въстание в Рим и гръцкия герой и поет Орфей?

Ако това ви е завладяло достатъчно, потърсете агенция за недвижими имоти. Научете повече за красивите места, където може да купите имот в България:
В България има 500 християнски църкви, 9 обекта от Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО и една от най-добрите кухни в Европа.

Сигурни сме, че се интересувате не само от собственост в България, но и от богатото културно наследство, до което ще достигнете. Предлагаме ви да се запознаете с най-специалните атракции на тази страна, според нас, както и да прецените дали луксозни имоти или обикновен имот ви устройва повече.

Едно от най-красивите места в Европа е Долината на розите, разположена в близост до град Казанлък. Милиони от тези ароматни цветя растат в долината, разпространявайки миризмата си на около километър. От него се произвежда розово масло, един от най-добрите в света, мирисът на който помага на хората да се установят и успокояват нервите.

В допълнение към естетическото и обонятелно удоволствие, тук може да научите много интересни неща, да посетите в Музея на розата, открит през 1967 година. Музеят представя екстензивна изложба за производството на розово масло, роза и живот на хората от този регион.

Всяка година в края на май или началото на юни се провежда Фестивалът на розата. По време на почивката много туристи посещават града, организират се състезания, концерти се провеждат и всичко свършва с национален танц на хор, който се танцува от всички присъстващи.

От София до Казанлък – 200 км, от Бургас – 185 км, от Пловдив – 100 кв. Км, от Габрово – 50 км. От тези градове до Казанлък може да се стигне с автобус, влак или кола – това е оживен транспортен център.

В допълнение към Долината на розите в близост до град Казанлък е най-древният паметник на историята на България – тракийски гробници, построени през III в. Пр. Хр. Те са вписани в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство

Аладжа манастир и парк „Златни пясъци“

Само на 15 километра от Варна се намира уникалният манастир Аладжа – построен в стръмна скала от старейшините през 4-ти век. Манастирът се намира в красивия природен парк „Златни пясъци“, който сам по себе си е привлекателен за почивка и разходки, в края на краищата е на 7 км зелена територия и цветя на плажа.

Аладжа манастир е едно от най-популярните места за туризъм в България. Този християнски храм е добре запазен и е отворен за проверка от май до октомври. В манастира, може не само да видите храма, трапезарията, кухнята и монашеските килии, но и до близките катакомбите, където монасите се криели от османските нашественици.

Св. Анастасия – манастир, затвор и Бохемия

Недалеч от Бургас е живописният остров Св. Анастасия – единственият обитаван остров в България. Площта на острова е само един хектар и се издига на 12 метра над водата. Тук можете да стигнете с лодка от Приморски парк.

Историята на острова е много интересна. Първоначално островът е бил манастир, основан през 15-ти век. Днес от този манастир остава само Църквата на Възнесението. През Средновековието манастирът е бил нападнат от пирати и има легенда, че свети Анастасия е помогнал на монасите на острова да избегнат смъртта, като потънат в пиратски кораб. Неговите останки все още са на острова и се показват на туристите.

Друга история на острова е свързана с 1923 г., когато манастирът е затворен, а в него имало затвор. И не е просто, а за политически престъпници от това време – комунисти и антифашисти. През 1925 г. група осъдени успешно избягали и се укрили в Съветския съюз, на тази основа през 1945 г. остров Санта Анастасия е преименуван на болшевишки остров.

След войната затворът е затворен и островът оставен празен до началото на 60-те години, когато местните бохеми набелязали това място за своите празници. През различните години се появили и множество хотели, ресторанти, църкви.

Повече за недвижимите имоти в страната, вижте тук: сайта на агенцията.

Scroll to Top